6 actuele HR Workshops.

Wilt u in 1 middag bijgepraat worden over actuele HR en arbeidsrecht thema’s; meld u dan aan voor de kosteloze HR Workshops.

De 6 volgende Workshops bieden wij aan:

De Wet Arbeidsmarkt in Balans – door Marc Haaijer en Kim Voordes

Op 1 januari a.s. treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Waarom? Uit onderzoek blijkt dat de WWZ in de praktijk niet goed werkt. Daarom wordt o.a. het ontslagrecht versoepeld door invoering van de dubbele ontslaggrond. Deze wijziging, maar ook andere wijzigingen zoals de oproepovereenkomst, verlaging van de transitievergoeding, slapende dienstverbanden en de eerste uitspraken onder de nieuwe WAB worden door Marc Haaijer en Kim Voordes van Labor Advocaten behandeld.

Millenials eerder een Burn-out? En hoe dan verder? – door Wendy Rientjes

Met alles wat we in onze westerse wereld kunnen kiezen, kopen en bekijken, zelfs wereldwijd, is er toch geen probleem te bespeuren voor onze generatie dertigers? Burn-out? Op je dertigste? Waarvan dan? Is het een luxeprobleem of een zaak waar we serieus mee om moeten gaan?
Het wordt vaak te simpel verklaard. Het risico op psychische klachten ligt op de loer. Lang ziekteverzuim dreigt. Vaak gevolgd door medicalisering in trajecten en een eenzijdige behandeling, van maar een deel van de problematiek.
In deze workshop wordt u meegenomen in de problematiek in organisaties en hoe ziekteverzuim onder talenten kan worden voorkomen.

Heb jij binnenkort een lastig gesprek? Workshop gespreksvoering – door Kirsten De Bevere 

Het voeren van lastige gesprekken. Hoe doe je dat? HR managers, HR adviseurs en leidinggevenden voeren dagelijks gesprekken met hun medewerkers. In de jaarlijkse cyclus kennen we allemaal de ontwikkel-, functionerings- en beoordelingsgesprekken. Doorgaans geen probleem maar soms blijkt het toch lastig. Wanneer wordt het lastig? Wat is het belang van het voeren van dit soort gesprekken en voer je wel het échte gesprek?
Durf jij het échte gesprek aan te gaan? Kirsten De Bevere, heeft meer dan 20 jaar HR ervaring, is loopbaancoach en weet als geen ander wat je tegenkomt bij het voeren van lastige gesprekken. In deze workshop onderzoekt ze samen met jou wat jij nodig hebt om lastige gesprekken te voeren en bepaal jij voor jezelf welke stap jij hierin wil zetten.

Jobcrafting: slijpen en boetseren van je eigen werk – door Simone Smit

Jobrafting; op een andere manier kijken naar Duurzame Inzetbaarheid of Employability.
Medewerkers in hun kracht zetten, vaker doen waar medewerkers echt goed in zijn. Net even anders samenwerken, omdat dat voor het team of jezelf beter werkt. Werkomstandigheden aanpassen, omdat het beter past. Een paar voorbeelden van jobcrafting, die meer voldoening, efficiëntie en waardering opleveren. De oplossing ligt vaak voor het grijpen, je moet er wel aandacht aan geven. Wat is het, welke vormen zijn er, en hoe pak je het aan als je dit wilt voor jouw medewerkers of voor jezelf.

Verzuimbegeleiding: sancties voorkomen – door Erica van Gessel

Deze workshop gaat in op wat je als werkgever kunt doen om lastige verzuimdossiers op orde te hebben en een loonsanctie van het UWV bij de WIA-beoordeling te voorkomen. Erica van Gessel (casemanager-ROV) neemt je in deze interactieve workshop mee in de do’s en dont’s.

Mediation in arbeidsconflicten – door Marielle van Rijswijk

Conflicten zijn menselijk; iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Een conflict gaat meestal gepaard met (heftige) emoties en escalatie ligt snel op de loer! Helaas ontstaat er dan vaak een impasse met als gevolg dat partijen de loopgraven in duiken.
Een belangrijke taak voor de mediator is om de verstoorde communicatie weer op gang te brengen. In deze workshop gaan we aan de hand van communicatiepatronen en escalatieprocessen onderzoeken wat er nodig is om partijen het weer over de inhoud te laten hebben, zodat er bereidheid ontstaat om breder of anders naar problemen/gedragingen te kijken en waardoor er oplossingen ontstaan.

 

Aanmelden voor deze kosteloze Workshops kan door te klikken op onderstaande aanmeldbalk.


Wanneer: donderdag 23 januari 2020

Tijden:
15.00 ontvangst
15.15 Workshopronde 1
16.15 Workshopronde 2
17.00 Borrel en netwerken

Waar: Zeist, locatie volgt.