Een einde aan de slapende dienstverbanden; de Hoge Raad heeft gesproken

Moeten werkgevers een transitievergoeding betalen?

Slapende dienstverbanden niet langer toegestaan.

 

Breaking news! De Hoge Raad heeft vandaag (eindelijk) uitspraak gedaan over slapende dienstverbanden. Spreekwoordelijk gezien lagen de arbeidsrechtadvocaten op de deurmat van de Hoge Raad te wachten totdat de uitspraak zou komen.

Een slapend dienstverband ontstaat als een werknemer twee jaar ziek is en de loondoorbetaling tijdens ziekte stopt. Sommige werkgevers kiezen er dan voor om het dienstverband niet te beëindigen. De werknemer wordt dan een ‘slapende’ werknemer op de loonlijst. De reden hiervoor? De werkgever wil geen transitievergoeding betalen.

Veel dienstverbanden zullen nu alsnog beëindigd worden. Zoals verwacht volgt de Hoge Raad namelijk het advies van de Advocaat Generaal van september dit jaar. Doordat er wetgeving is op grond waarvan de werkgever wordt gecompenseerd voor betaling van de transitievergoeding aan de langdurig zieke werknemer, gaat het argument dat een werkgever op hoge kosten wordt gejaagd niet meer op. Ook de wetgever wil ‘af’ van de slapende dienstverbanden.

Daarom oordeelde de Hoge Raad vandaag dat de eis van goed werkgeverschap met zich meebrengt dat een werkgever het dienstverband niet slapend mag houden om zo de betaling van de transitievergoeding te ontlopen. Als een werknemer daar om vraagt, dan moet een werkgever daar in principe aan meewerken.

Er is natuurlijk altijd een tenzij, bijvoorbeeld als er nog reële kansen zijn om te re-integreren. Vandaar dat advies vragen voordat je aan zo’n zaak begint altijd verstandig is.

 

 

Heeft u werknemers met een slapend dienstverband of heeft u als werknemer zelf jij een slapend dienstverband? Wij helpen u graag verder.

Bel 030 – 699 30 30 of mail naar info@labor-advocaten.nl