Ontslagrecht onder WWZ goedkoper?

Labor advocaten is ontslagrecht specialist

Ontslagrecht en de Wet Werk en Zekerheid

icon-opdehoogte

Regelmatig zal Labor Advocaten een column publiceren publiceren met een relevant onderwerp. Op deze manier kunt u als werknemer of werkgever snel op de hoogte blijven en kennis vergaren van relevante ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslagrecht.

 

 

Ontslagrecht onder de Wet Werk en Zekerheid

Wordt ontslag van uw werknemers na 1 juli 2015 nu echt goedkoper en makkelijker met de invoering van de Wet Werk en zekerheid (WWZ)? Ja, het klopt dat u door de invoering van de transitievergoeding als werkgever in het algemeen een lagere vergoeding hoeft te betalen als u een werknemer wilt ontslaan. Gemiddeld dalen de kosten met twee-derde. Dat scheelt veel geld. Maar let op, er zijn wat adders onder het gras!!

Als u straks een werknemer ontslaat na twee jaar arbeidsongeschiktheid bent u een transitievergoeding verschuldigd. Dat is nu nog niet het geval. Indien u nog werknemers, langer dan twee jaararbeidsongeschikt, op de loonlijst heeft staan, is het verstandig om voor 1 juli 2015 het dienstverband te beëindigen.
Ook als een tijdelijke arbeidsovereenkomst (met een totale duur van twee jaar of meer) afloopt, is straks een transitievergoeding verschuldigd.Ook betaalt u een transitievergoeding bij ontslag vanwege reorganisaties. Nu kunt u nog naar het UWV-Werkbedrijf voor het aanvragen van een ontslagvergunning zonder dat u een vergoeding betaalt. De nieuwe wet geeft wel uitzonderingen voor de ondernemer in zwaar weer.

Bij onvoldoende functionerende medewerkers wordt ontslag goedkoper.Het lijkt dan aantrekkelijk om te wachten met het ontslag na1 juli 2015. Maar ook hier; let op! Het ontslag wordt moeilijker. Een goed ontslagdossier is nu echt nodig. Wat moet u doen:

  • U moet de werknemer tijdig waarschuwen (en vastleggen) als hij niet goed functioneert.
  • U moet de werknemer tijd geven om zich te verbeteren (verbetertraject). U moet hem daarin begeleiden en ondersteunen door bijvoorbeeld een cursus. U heeft een scholingsplicht, als de werknemer zich daardoor kan verbeteren.
  • En u heeft een herplaatsingsplicht als dat mogelijk is binnen uw bedrijf (eventueel met scholing).

Voldoet u hier niet aan, dan zal ook een kantonrechter uw ontslagverzoek niet honoreren. Dit is nu anders. De kantonrechter gebruikt de kantonrechtersformule als smeerolie indien u een onvoldoende schriftelijk ontslagdossier heeft. Met meer geld komt het ontslag er nu toch door.Heeft u een werknemer in dienst die niet goed functioneert? Dan is het verstandig om snel te bekijken of het ontslag nu nog doorgevoerd of juist uitgesteld moet worden.

Meer weten over het ontslagrecht of disfunctionerende medewerkers? Bel geheel vrijblijvend 030 – 699 30 30

Een column (2015) uit het ondernemersbelang; auteur Marc Haaijer

 

Meer weten?

Bel gerust met de arbeidsrecht specialisten van Labor Advocaten 030 699 30 30.

Labor Advocaten is gevestigd in Zeist en is werkzaam in onder andere Amersfoort, Utrecht, De Bilt, Bilthoven, Driebergen, Bunnik, Soest, Soesterberg, Nieuwegein, Doorn en Heuvelrug en omgeving.