Noodmaatregel Overbrugging (NOW)

Nadere invulling van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging (NOW). De crisis ontwikkelt zich helaas razendsnel. De wetgeving om ondernemers in nood te helpen ook. In aanvulling op onze eerdere nieuwsbrieven over de crisis informeren wij u graag over de voorwaarden van de Regeling NOW die deze week bekend zijn gemaakt. De NOW ondersteunt werkgevers die geconfronteerd … Lees verder »

Werktijdverkorting vervangen door NOW

Werktijdverkorting vervangen voor NOW De corona crisis vraagt om noodmaatregelen. Afgelopen periode informeerden we jullie nog over werktijdverkorting, maar inmiddels geldt in plaats daarvan de NOW (Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud). Periode In eerste instantie werden vergunningen voor werktijdverkorting voor maximaal zes weken verleend. Bij geen verbetering kon je vragen om een verlenging tot 24 weken. … Lees verder »

Corona op de werkvloer

Corona op de “werk”vloer   De sociale media ontploft van de berichten over corona. En toch doen wij er nog een schepje bovenop. Corona is het gespreksonderwerp van de dag en we kunnen er niet meer omheen. De impact op het dagelijks leven wordt door maatregelen van de overheid en werkgevers steeds groter. Thuis en … Lees verder »

Een einde aan de slapende dienstverbanden; de Hoge Raad heeft gesproken

Slapende dienstverbanden niet langer toegestaan.   Breaking news! De Hoge Raad heeft vandaag (eindelijk) uitspraak gedaan over slapende dienstverbanden. Spreekwoordelijk gezien lagen de arbeidsrechtadvocaten op de deurmat van de Hoge Raad te wachten totdat de uitspraak zou komen. Een slapend dienstverband ontstaat als een werknemer twee jaar ziek is en de loondoorbetaling tijdens ziekte stopt. … Lees verder »

Ingrijpende wijzigingen voor de oproepovereenkomst in 2020

Ingrijpende veranderingen 2020 voor oproepovereenkomsten Werkgevers; Let op de gevolgen! Per 1 januari 2020 wordt de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingevoerd. In deze wet worden grote aanpassingen voor de zogenaamde oproepovereenkomst doorgevoerd. In sommige branches wordt veel gebruik gemaakt van oproepovereenkomst. Maar ook kleine ondernemers kiezen er vaak voor om scholieren of studenten op … Lees verder »

Wordt ontslag in 2020 goedkoper?

Wordt het ontslag in 2020 goedkoper? Moet ik als werkgever wachten tot 2020 om ontslag door te voeren? Per 1 januari 2020 (introductie van de Wet Arbeidsmarkt in Balans) gaan de nieuwe regels voor ontslag en de berekening van de transitievergoeding in. Wij krijgen regelmatig de vraag van werkgevers of het verstandig is om een … Lees verder »

Het concurrentiebeding; hoe zat het ook al weer

Het concurrentiebeding; hoe zit dat nou ook al weer? In een krappe arbeidsmarkt wordt de kans groter dat een werknemer van de concurrent op de hoek een aantrekkelijk aanbod krijgt en wil overstappen. Met een zogenaamd concurrentiebeding kun je dit in principe voorkomen. Maar daarvoor gelden voorwaarden en waterdicht zijn die afspraken niet altijd. Contract … Lees verder »

Grensoverschrijdend gedrag: dialoog tussen vertrouwenspersoon en arbeidsrechtadvocaat

Grensoverschrijdend gedrag: een dialoog tussen de vertrouwenspersoon en de arbeidsrechtadvocaat Arbeidsrechtadvocate Kim Voordes en vertrouwenspersoon Sonja Jansen werken samen binnen Labor HR Solutions. In hun werk liggen raakvlakken, bijvoorbeeld in situaties waarin grensoverschrijdend gedrag of pesten op het werk een rol speelt. Zij gaan de dialoog aan over een casus, om van elkaars invalshoeken te … Lees verder »

Workshop ontslagrecht onder de WWZ

Labor Advocaten verzorgt op 19 april 2016 te Zeist een workshop ontslagrecht. Deelname is gratis.   Aanmelden kan via info@labor-advocaten.nl of bel gerust 030 – 699 30 30       Bent u verhinderd? Geen paniek; wij ontvangen u graag of komen graag bij u langs om meer te vertellen over het gewijzigde ontslagrecht, dossieropbouw … Lees verder »

Doorwerken na AOW leeftijd

Aandachtspunten voor werkgevers bij het laten doorwerken van werknemers na de AOW leeftijd   Regelmatig zal Labor Advocaten een update publiceren van relevante artikelen en jurisprudentie. Op deze manier kunt u als werknemer of werkgever op de hoogte blijven en kennis vergaren van relevante ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en ontslagrecht. Werkgevers zijn op … Lees verder »